vineri, 13 noiembrie 2009

APRILIE – înmugurind speranţa

Întorc privirea peste umăr şi strâng uşor din ochi, să văd departe. Mă-ncrunt şi cu-n suspin de dor, încep cu gândul timpul să-l măsor. Şi văd un copăcel de om prin pajiştea verzuie ce se întoarce dup-o zi de şcoală grăbit pe cărăruie.

Ai zice că-i grăbit de foame sau fuge să-şi îmbrăţişeze mama, dar deşi foame îi este, mama lui nu este acasă.

Cu ochii-nscânteiaţi şi părul tăvălit parcă prin spice, îşi ţine drumul drept, nimic nu ne zice. Aş vrea sa ştiu de ce-i grăbit, de ce se-ntoarce acasă de parcă ar fi urmărit. Şi mă strecor pe un primăvăratic vânt şi peste umăr mă aplec, găndul suspinat să i-l ascult.

„Pe cărăruia strâmtă, c-o geantă cât un sac, trecea poştaşul fluierând prin sat, din două vorbe şi un semn cu palma îmi spune că mi-a dus acasă scrisoare de la mama. Cum să nu fug, cum să nu mă grăbesc, când eu aştept poştaşul, ca îngerul ceresc.”

Acesta era gândul ce-i ardea în piept şi se grăbea cu nerăbdare s-ajungă la bilet.

Şi iată că ajuns acasă cu gâfâitul unui trenuleţ cu aburi şi stropi pe frunte ca picăturile de ploaie, se-asează pe o treaptă şi zgomotos desface scrisorica.

După urări cu sărutări din partea mamei, cuprinde la piept bucata de hârtie şi repetă plin de bucurie, finalul, ce-l îndeamnă ca să spere.

„cu dor te-anunţă mama, că anul acesta, Crăciunul ne va găsi îmbrăţişaţi acasă ” .

Şi-aşa a fost, vă spun chiar eu, am fost de faţă, şi-i mulţumesc lui Dumnezeu.

5 comentarii:

  1. dragule, ma bucur ca esti tot aici. si eu sunt... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elena, ca desi scrierile mele sunt tot atat de rare ca bourii prin muntii nostrii, tu esti aici ca sa-ti limpezesti ochii in scurtele mele flash-uri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniel, urarile proaspete, pentru acest an le gasesti la http://adouasansa.blogspot.com/
    iar cele de pe usa tramvaiului erau de anul trecut. :) Dar ma bucur ca ai trecut pe la mine si asa. Fii binecuvantat, suflet frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...mereu proaspete si vii emotiile acelorasi doruri vechi...Numai dorul poate aduce si bucurie si durere in acelasi timp...

    RăspundețiȘtergere
  5. poate mai ai ceva in tolba - te asteptam cu noi scrieri :)

    RăspundețiȘtergere